20210416

Tack mamma, för naturens gåvor

 Varsågod, här är ännu ett kapitel från boken Tack mamma.  Jag hoppas det rör ditt hjärta.

(For the English version, scroll down to the previous post).

När du var fyra år dog din älskade mormor. Du fick inte vara med på begravningen, de vuxna trodde att det skulle vara för jobbigt för dig. Du förstod inte det, du ville ju så gärna vara med din älskade mormor så mycket som möjligt.

Du fick berättat för dig att din mormor var död, att hon var borta. Men du var övertygad om att hon var kvar. Du kände hennes väsen i alla växter, alla träd, alla djur. Du ville knappt plocka blommor, för det vore som att knipsa av din mormor.

Även som vuxen blev du mycket upprörd när någon beskar buskar och träd. Du ville att de skulle få växa fritt. När pappa pratade med hantverkare om att skapa ett trädäck mellan er bastu och sjön vägrade du låta dem hugga ner en björk. De fick vara kreativa och bygga runt den vackra björken.

Du och pappa har rest till jordens alla hörn – och du har stenar från vart och ett av dem. De ligger i vackra fat hemma hos er. Du kunde alltid se skönheten i naturen. I vackra höstlöv, krokiga grenar och såväl vilda som köpta blommor. Dina fingrar var så gröna de kunde bli – krukväxter trivs hemma hos dig och pappa.

Jag har fått min kärlek till djur och natur från dig mamma. Vad kan väl vara finare än att kunna glädjas av att gå utanför dörren och känna doften av nyfallet regn? Att titta upp mot skyn och förundras över molnens form? Att stanna till och se när en koltrast äter av fallfrukten?

Tack för att du och din kärlek till din mormor lärde mig att njuta av de gudomliga gåvor som natur och djur är.***

Dela gärna inlägget om du tror det kan hjälpa någon! Du får också gärna lämna en kommentar nedan med dina tankar. 

Detta var ett kapitel ur boken Tack mamma. En bok för dig som saknar.  Första kapitlet hittar du här.

Om du vill få ett meddelande på mail när ett nytt kapitel är upplagt kan du klicka här.

Om du vill ge boken till någon du tror kan hitta tröst i den, eller till dig själv, kan du köpa ett personligt signerat exemplar här.

Om du hellre vill ha en e-bok hittar du den i den vanliga bokhandeln.


No comments:

Post a Comment