20120823

Gott som varar länge

...det var temat på relationscaféet igår kväll. Göteborgs relationscafé går ut på att gästerna samtalar om olika ämnen under ledning av Dan Götharsson.

Samtalet böljade fram och tillbaka under kvällen. Här är några godbitar jag vill dela med mig av.

Det är lättare att få gott att vara länge, till exempel att ta med sig en underbar känsla från semestern ända in i vardagen, om vi upplever den goda känslan på djupet, tillåter oss att leva i nuet och bara känna. "Spikar fast" upplevelsen inom oss. 

Bakom sårbarheten finns styrkan.

Vi pratade också om vikten av att lyssna på våra känslor. Din kropp och ditt hjärta vet långt innan din hjärna vad som är bra för dig. Å andra sidan kan en relation kännas bra en dag och sämre en annan - hur ska man då kunna lita på sina känslor?

Jag har känt så en gång i tiden. Fått frågan om jag älskade den pojkvän jag hade då och inte kunnat svara. Ryckt på axlarna och sagt något om att vi har det roligt ihop. Älskar och älskar... hur skulle jag kunna veta det?

Sedan träffade jag min man. Och då visste jag. Inga tvivel, ingen undran. Vi bara vet.Dan pratade också om det här med att välja sina strider. Att det är viktigt att acceptera att vissa saker är som de är.

Efteråt, när jag gick till min parkerade MC fick jag ett praktiskt exempel på det.


Jag har länge varit obstinat och aldrig betalat parkeringsavgift när jag kör MC. Betalar gör jag när jag kör bil, men som motorcyklist har jag aldrig kommit på tanken.Jag ställer mig ju så att jag inte stör och det finns ju inte ens någonstans att sätta p-biljetten eller ens boten på. Att betala vore löjligt.

Men med en saftig p-bot som satt på handtaget med hjälp av gummiband (visst, jag måste erkänna att det var lite kreativt) insåg jag att den här striden får jag släppa. Det blir så dyrt att protestera på det här viset.  Jag är 600 kronor fattigare men en lärdom rikare. (Men jag tänker inte betala förrän jag får en påminnelse. Lite jobbigt ska det vara att bötfälla mig och min fina MC när vi ändå inte står i vägen för någon...)

I oktober kommer jag och Dan, tillsammans med de som kommer till Göteborgs relationscafé då, att prata om ämnet skuld och försoning. Vi kanske ses då?

2 comments:

  1. Vad spännande det här låter! Du får gärna hojta till någon vecka innan så kanske man kan komma och få några insikter.

    ReplyDelete
  2. Det kommer jag att göra! Hoppas det blir en dag när du kan, det var ju ett tag sedan vi sågs.

    ReplyDelete