20120404

Jag sa inte att hon var värdelös

Detta inlägg finns nu också som en 3 min lång annikaslolTBT video.

Citatet kommer från mitt första jobb. Jag och två andra fick i uppdrag av vår mentor att ge förslag på en teknisk lösning på ett problem. Han kallade mitt förslag "fullkomligt värdelöst".

Detta var i Nederländerna och som jag krev i inlägget Vikten av de rätta orden kan Nederländare vara väldigt direkta, eller till och med "bot". När min kollega sa att "så kunde han väl inte säga" såg mentorn mycket förvånad ut.

"Vadå? Jag sa att det hon sa var värdelöst, jag sa inte att hon var värdelös!"

Det ligger en viktig lärdom i det uttalandet.

Foto:  Alexas_Foto

Så fort vi föds är vi fantastiska. Var och en av oss. Fråga bara dina föräldrar hur de kände det när de såg dig för första gången. Du var fantastisk. Du hade ännu inte gjort något, du hade inte presterat något, ändå var du fantastisk. Bara för att du fanns.

Så är det fortfarande. Du är fortfarande fantastisk. Oberoende av dina prestationer, dina framgångar och dina motgångar. Eller som jag kallar det i min föreläsning: Vi är alla fantastiska - även när livet golvar oss.

Vi är inte våra resultat, vi skapar våra resultat.

Underligt nog så är det just vetskapen att du är fantastisk även om du inte presterar bra, som ger dig den trygghet du behöver för att våga försöka, om och om igen, tills du inte bara är fantastisk utan även når fantastiska resultat.

3 comments:

 1. Du är himla bra och uppmuntrande!

  ReplyDelete
 2. Underbart inlägg av en fantastisk Annika:-)
  /Fantastiska Lisa

  ReplyDelete
 3. Så sant. Skall visa Monica också.

  ReplyDelete