Annikas lyssnare: Lectures

My lectures / Mina föreläsningar:


Gör det du vill, inte det du hinner
Vi är alla fantastiska - även när livet golvar oss
Att Skriva
Skuld, hämnd och förlåtelse

Vill du boka en föreläsning? Kontakta mig!

Gör det du vill, inte det du hinner
En interaktiv föreläsning om hur vi alla kan skapa utrymme för att göra det vi vill, inte bara det vi hinner.
Vi kommer att prata om vad som fyller vår tid idag: Behov, måsten, spilltid och "vill-tid". Efter föreläsningen kommer ni att ha många idéer om hur ni kan öka "vill-tiden"!  

Medborgarskolan:


"Hej!

Vill skicka ett stort Tack för din förmiddag med oss i Vasa församlingshem.
Det var inspirerande, tänkvärt och roligt föredrag där jag är säker på att många hade 
något att ta med sig om hur de vill förändra/förbättra att lägga sin tid. 
Önskar dig all lycka till!

Med vänliga hälsningar
Camilla Gustavsson
PROJEKT OCH UTVECKLING, MEDBORGARSKOLAN REGION VÄST" 


Sigma Technology


"Tack för en mycket uppskattad föreläsning idag! Vi var många som pratade om spilltid och villtid i Sigmas korridorer under eftermiddagen...    /Helena (som var snäll och tog bilderna, tack!)

"Jag vill tacka för en riktigt bra föreläsning!" /Johan

Ericsson
Tack vare din inspirerande titel på din föreläsning & interaktiva härliga samtal idag så började jag själv ett mindset-change redan i förra veckan - från att vara en "tidsfånge" till att i alla fall försöka vara tidsdrottning/tidskapten!
Att - så generöst som du gör - så tankefrön var mycket givande för mig idag. Det är upp till mig att låta de visa orden slå rot, växa och själv sprida vidare! 
 Jag vill bara säga att jag tyckte att ditt seminarie om tid var jättebra och inspirerande! Jag gillar glasmodellen. Den var väldigt tydlig och enkel att komma ihåg.
Tack för en jättebra och intressant föreläsning. Du är verkligen duktig på att prata inför publik.  
Sol och Sand

Jag har också pratat om detta ämne på Sol och Sand i Ytterby och delade insikter med de intressanta och intresserade åhörarna samtidigt som vi njöt av sol och fågelsång! "Inspirerande att lyssna till Annika Rosendahl. Många av oss som var på temakvällen prövar säkert att minska på måsten och vanor för att vinna "gör-det-du-vill-tid". Många bra tips och en lycklig vinnare av Jenny, Jenny denna kväll." Lullan Backman, Sol och Sand. Vi är alla fantastiska - även när livet golvar oss

En föreläsning om de snytingar vi alla får i livet och vad det är som gör att vi ibland väljer att ge upp och vad det är som gör att vi gör just motsatsen, studsar upp igen som om vi vore vippdockor.
Föreläsningen är, som alla mina föreläsningar, interaktiv och deltagarna får dela med sig av sina tankar kring de frågeställningar jag tar upp. Tanken är att vi alla efter föreläsningen kommer att ha en varm känsla i magen och en inspirerande framtid på näthinnan.
Jag har pratat om detta på både Medborgarskolan i Kungälv och i Göteborg.

Att skriva
En föreläsning som beskriver de olika delarna av skrivandet, från inspiration till färdigt manus. Jag tar också upp de ekonomiska aspekterna och förklarar hur f-pris, royalties och kundpris förhåller sig till varandra. Jag har pratat om detta ämne på flera gymnasier: Burgården vilket kändes passande eftersom Jenny i min debutroman går på Burgården samt Donnergymnasiet, NTI gymnasiet Göteborg,  Plusgymnasiet och Schillerska gymnasiet via den ideella föreningen Transfer som främjar kontakt mellan skola och näringsliv  och grundskolor: Montessoriskolan Älvkullen, Scandinavian school in Madrid och Montessoriskolan i Onsala.


"En annan höjdpunkt den här veckan var författarbesöket. Annika berättade bland annat om vad som behövs för att en bok ska bli till (författare, förlag, tryckeri, layout, illustratör etc) och vi påmindes om betydelsen av att läsa igenom och skriva om sina texter. Eleverna lyssnade uppmärksamt och ställde många frågor. Budskapet ”fantasin är gränslös och unik” gick hem, flera blev inspirerade och undrade efteråt om vi inte kunde skriva berättelser i klassen snart. Lyckat!" Linda Martinsson, lärare Skandinaviska skolan i Madrid.En variant av denna föreläsning, Våga skriva gav jag också på bokmässan 2012, där jag också fick ta del av åhörarnas tankar och sätt att arbeta med sina berättelser.
Skuld, hämnd och förlåtelse

Mina romaner berör skuld, hämnd och förlåtelse i stor grad.
Jag pratar gärna om dessa ämnen i olika grupper och har gjort det i olika format.


Jag pratade om detta på förmiddagskaffe på Hanhals församling med en grupp intressanta och intresserade personer som hade mycket att säga om det här med förlåtelse.
Jag pratade också om detta tillsammans med deltagarna på Göteborgs Relationscafé på Viva la vida, under vinjetten Förlåt då för fan! Det blev en mycket lyckad kväll med många insikter och samtal. Dan Götharsson skrev så här om kvällen:
Till gäster på Relationscafé: Förlåt då för fan!: Tack för fan! Viktiga samtal om skuld och försoning med Annika Rosendahl, författare. @Annika: Stort tack för strålande insats i kväll!

Tillsammans med trubaduren Johan Alerås pratade jag med en trevlig publik på Öas cafe om detta ämne till Johans sång av låtar ur boken.  Publiken delade med sig av sina tankar och Kicki vann en Jenny, Jenny!
Jag pratade på Pecha Kucha (japanska för "ljudet av konversation") vol 29 i Göteborg om detta i det spännande presentations formatet med 20 bilder som jag kunde prata i 20 sekunder till per bild. Det blev en mycket intressant kväll där jag fick höra vad publiken tyckte om dessa ämnen när de röstade genom att väsnas för "sitt alternativ".

Ni kan se föreläsningen på Youtube på den här länken - titta gärna, den tar ju bara 6 minuter och 40 sekunder!

Jag hade en mycket intressant diskussionskväll på Svenska kyrkan i Rotterdam om detta. De beskrev denna Författarafton så här:
"Vi är mycket glada att Annika vill komma till oss och presentera sin bok, och vi tar tillfället i akt och bjuder in er alla till en diskussion om just skuld och förlåtelse på skärtorsdagen tillsammans med Annika Rosendahl."