Books/Böcker

Mina böcker går att köpa med personlig signering i min web shop. Det går också att hitta böckerna i bokhandeln och på bibliotek.
Jag har också skrivit noveller som bara finns i min web shop.
Nedan kan du läsa om böckerna och novellerna och vad andra tycker om dem.
Primam lapidem mittat

 Hon räckte honom papperet.  
”Det är på arniakska. Varför skulle någon ge mig ett brev på arniakska?” 
Så du orsakar hellre oskyldiga människors liv än du berättar för världen vad Kendu har gjort? Tro inte att du kommer undan. Snart kommer världen att veta. Det finns ingen återvändo Leyah Londo. Du är förlorad. 
Silaz såg upp med hopdragna ögon. 
Leyah”, sa han långsamt. ”Vad har du gjort?”  

Romanen tar oss tillbaka till Ingelrike och Arniak; två länder med ett problematiskt förflutet och en komplicerad nutid. Gisslandramat som riskerade journalisten Leyah Londos liv och förändrade allt hon trodde på är över. Men faran för hennes liv är kvar. Kommer hotet från Ingelrike eller Arniak? Eller kanske från henne själv? 

Primam Lapidem Mittat är uppföljaren till Qui sine peccato est. Det är ännu en av Annika Rosendahls kärleksfyllda äventyrsromaner om livets viktiga frågor.  

Nyligen släppt!Qui sine peccato est

Hon springer genom eldregnet, springer med sina slagna skrapade ben, sina armar med brännmärken efter repet, sin kropp nedsmutsad, slagen och besudlad av hårda, klämmande händer, sin sönderslagna läpp. Hon springer med en själ som gör tiofalt mer ont.Om du har ljugit om det här, vad har du då ljugit mer om?Om du inte är den man jag alltid har trott, vem är du då?Plötsligt tar det slut. Regnet, blixtarna, hennes ork. Hennes springande ben blir stumma trädstammar. Precis när hon sjunker ner på knä står de där bredvid henne. De sandgula benen med gråsvarta hovar. Ryttarens hand sträcks mot henne.

Två länder. En organisation som ses som frihetskämpar av det ena landet, som terrorister av det andra. Journalisten Leyah Londo som hamnar mitt i och får kämpa inte bara för sitt liv utan också för att behålla sitt förstånd, när hon får veta mer än hon vill veta om de två ländernas problematiska förflutna och hennes mans del i det som händer omkring henne.

Qui sine peccato est är Annika Rosendahls tredje roman. Precis som i hennes första romaner får läsaren djupa frågor att ta ställning till i en roman med högt tempo, spänning och som alltid, starka personligheter och kärlekshistorier.

Sagt om Qui sine peccato estFantastiskt välskriven och spännande! Du är en helt otrolig författare, grym. Ser verkligen fram emot uppföljaren, det var ju en riktig cliffhanger!
Helena


Jag läste ut din bok i helgen. Mycket spännande måste jag säga!

Martin


Jag njöt mycket av din bok, Annika. Läste den nästan i ett svep. Jag tycker det är fantastiskt att du hela tiden kan skriva helt olika berättelser och att du helt lyckas fånga min uppmärksamhet så att jag helst vill läsa ut den på en gång.

Karin 


Wow! Handlingen kommer verkligen igång direkt!! Svårt och viktigt ämne! Alltid bra att ställa sig i den andres skor och se världen från ett annat håll.

Lisa

Jag har nu läst ut din bok. Alltså den var fantastiskt spännande. Du har gjort det igen! Den borde du skriva filmmanus på. Hollywood nästa.......

AnnelieUrsus - dit rättvisan inte når

Hans händer började skälva när han såg att det var ett kuvert med hans namn och adress på, skrivna för hand. Det fanns ingen avsändare. Han öppnade det snabbt med en bordskniv och höll det en bit ifrån sig som om det skulle vara mindre farligt på det viset.  Vi vet vad du gjorde.Några månader i fängelse är inte tillräckligt.Vi kommer att se till att du aldrig gör det igen.Öga för öga tand för tand. Järnkorset

En organisation som tar lagen i egna händer med förödande konsekvenser. Några vänner som gör detsamma för att hjälpa de som inte får hjälp någon annanstans.

Ursus – dit rättvisan inte når är en roman där öden och händelser vävs samman medan spänningen obönhörligen stiger samtidigt som det allra viktigaste i livet – vänskap och kärlek – lyser starkt i varje kapitel.
Sagt om Ursus-dit rättvisan inte når

[Ursus - dit rättvisan inte når är] en historia som berättas i scener [...] det är nästan som att se en film. Det är en omfångsrik roman som bjuder på mycket dialog och som överraskar i hur den rymmer allt från en slags Harlequin-tematik till en hårdkokt värld där kyligt beslutsamma muskulösa torpeder tar lagen i egna händer. [...]
Marie Eriksson på Bibliotekstjänst (BTJ)


Jag har läst Ursus och blev beroende av den! När jag läste sista sidan tänkte jag att nu börjar jag om från början igen. Kanske är det på grund av upplägget där alla karaktärer presenteras var och en för sig för att sedan bakas ihop på ett så självklart sätt att man undrar hur det gick till? Eller för att texten flyter så bra att den liknar filmiskt berättande men ändå inte förutsägbar? Att författaren sedan ger sig in i ämnen som kräver stort mod plus besitter mängder av kunskap gör att boken känns väldigt nutid, viktig och läsvärd.
Ellinor Johansson, författare av Mojaner naturens magiska städare

Nu har jag läst hela boken och ÄLSKAR den! Den är tokbra! Skitspännande! Gräsligt sorglig! Allt!! Jag vill se denna bok på bio!
Anna

Ursus är den häftigaste bok jag har läst. Och den har ett djup som gör att man kan läsa den två , tre gånger för att uppfatta alla detaljer.


Sven-Arne

Provläs Ursus-dit rättvisan inte når

Första kapitlet i Ursus-dit rättvisan inte når av Annika Rosendahl:Jenny, Jenny

Det hade funnits en tid när allt som gick fel kunde rättas till. Allt som hade behövts var att kämpa lite mer, jobba lite hårdare, mena väl. Det var det som var det värsta nu. Skadan var skedd, det fanns inget hon kunde göra. Det spelade ingen roll att hon hade menat väl, det spelade ingen roll att hon kämpade här, natt efter natt. Hoppades, bad, önskade.Hon kunde inget göra, hon kunde inget göra, skadan var redan skedd.

Debutanten Annika Rosendahl tar oss med på en svindlande resa under några omvälvande år i göteborgstjejen Jennys liv. Kärlek, vänskap, skuld och lycka samsas i en spännande miljö där motorcyklar och musik kantar Jennys slingriga och smärtsamma väg tillbaka hem.Sagt om Jenny, Jenny

“En hyllad debut alla borde känna till" [...] Gripande och hög igenkänningsfaktor.”
Amelia
“Jag fick en jättebra bok av en kompis i födelsedagspresent. Jag läste ut den på två dagar.”
Josendra, bokbloggen boken.riv.se. 
[Jenny, Jenny är]”väl värd att läsa” [och en] ”långläsning man saknar i efterhand”.
Karolina Sakinyte på GP Graffiti
Jag har nu läst ut din bok Jenny Jenny och jag är väldigt glad att jag köpte den när vi träffades i vintras :). Från början tänkte jag att den kanske passade bättre för lite yngre läsare men sen växte den och innehöll så mycket olika trådar och sammanträffanden både den unga raka vägen men även den cirkulära. Även bra skrivet då jag knappt en enda gång tänkte på språket som kan vara ett problem när man skriver själv. Nu vet jag ju inte om du vill ha min feedback som om jag vore nån slag sofistikerad kritiker;) Jag vill bara få fram att jag tyckte mycket om din bok :)
Ellinor Johansson, författare till Mojanerna, naturens magiska städare

Jag har nu läst ut Jenny, Jenny och när jag väl började läsa den kunde jag inte sluta. Riktigt bra skrivet!
Jag tycker du byggt upp dramatiken på ett fängslande sätt med den framtida parallellhistorien som håller läsaren på halstret.

Annika 

Jag har nog aldrig tidigare läst en bok som berört mig så mycket som din gjorde. Den har fått mig att skratta högt några gånger. För att i nästa sekund få mig att nästan gråta. Jag tycker också att boken öppnat mina ögon och fått mig att se annorlunda på saker runt omkring och händelser som inträffat tidigare i mitt eget liv. Jag älskade att händelserna i boken hela tiden förändrades till något nytt, och att det inte jämt blev som man önskade. Att det inte hela tiden var tvunget att komma till det lyckligaste slutet utan att det kunde gå åt det helt andra hållet och efter det komma till rätsida på problemen. Du har enligt mig skrivit en bok som visar upp verkligheten på ett sanningsenligt sätt, och beskriver livets alla upp- och nedgångar och får dessutom bra saker att växa fram på ett naturligt sätt ur allt det dåliga så att man själv som läsare blir alldeles varm i kroppen av glädje.

Jag hoppas du kan förstå vad jag vill säga. Jag vill nog bara tacka dig för en helg med underbar läsning, och för de erfarenheter, om man nu kan säga så, som din bok har gett mig. Hoppas du kommer skriva fler böcker för då kommer jag absolut att läsa dem.

Tack!

Jessica Karlsson

Provläs Jenny, Jenny

Första kapitlet i Jenny, Jenny av Annika Rosendahl:


Provlyssna på Jenny, Jenny

Jenny, Jenny finns inte som ljudbok, men du kan ändå lyssna på första kapitlet i det här Youtube klippet från ett Pecha Kucha framträdande som inleds med att jag läser första kapitlet ur boken.
Glykolmannens törst

En spännande novell om hämndlystnad och kärlek till hundar. Om skillnaden på att ha galna tankar och att agera på dem.


Sagt om Glykolmannens törst

Mycket spännande och ett verkligt klart budskap. Känns bra.
Olle 

"Så himla spännande....vill läsa mer..."
Annelie

 "Helt omöjligt att sluta läsa"
Lars

Jag vet varför du är arg och besviken

En tänkvärd novell om besvikelse och förväntningar. Om ungdomlig förälskelse och gammal vishet.Sagt om Jag vet varför du är arg och besviken"Tack för ännu en bra historia!"
Lisbeth

"Grattis till ännu en insiktsfull och känslig historia"
Olle

"Så klokt och tänkvärt! Du träffar så rätt hela tiden Annika :-)"
Prizor´sVyssan Lull

En sommarlovsnovell om förväntan, saknad och musikens helande kraft. 
No comments:

Post a Comment